top of page

      

          HELDEN

Het doel van deze opdracht is het fotograferen van jouw held, jouw voorbeeld. Tegen wie kijk je op? Van wie heb je iets waardevols geleerd?  Over wie heb je leuke herinneringen? Wie zou je voor een dag willen zijn?

 

Om te bepalen wie jouw held is kun je denken aan idolen uit de sport of muziek, geschiedenis of actualiteit, film of werkelijkheid. Bij het fotograferen is het belangrijk dat je weet op welke wijze je 'heldendom' kunt  weergeven. In de kunst, film of op foto's worden helden op verschillende manieren afgebeeld, maar altijd zodanig dat de persoon in kwestie aanzien en respect afdwingt bij de beschouwer. De werkelijkheid wordt hierbij nogal eens overtrokken, dat wil zeggen dat de held groter of grootser wordt weergegeven dan dat hij in feite zou verdienen. Zo is bekend van Napoleon Bonaparte dat hij in werkelijkheid nogal klein van stuk was, zijn portrettisten werden verplicht hem veel groter af te beelden. 

Je maakt deze opdracht in groepsverband van twee tot maximaal vier personen. Let op: één persoon levert de opdracht in. Maak vooraf kenbaar aan de docent welke persoon dit zal zijn. Je mag anderen vragen om je te assisteren bij het figureren voor de foto. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard publiceren we heel graag de resultaten op deze website. Dit doen we echter nooit zonder toestemming van de makers en/of geportretteerde held(en)! 

 

Beoordeling

Wat lever je in: ​

  • verslag met jullie foto op de voorpagina. 

 

Voor deze opdracht kun je 10 punten verdienen. Het verslag bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. De foto op de voorpagina met hierbij de namen van de groepsleden en klas. 

  2. Beschrijving van jouw held en motivatie keuze. Zorg ervoor dat je goed kan beargumenteren waarom dit jouw held is. 

  3. Motivatie van alle beeld aspecten die in de voorgaande opdrachten aan bod zijn gekomen: kader, standpunt, licht, scherpte, compositie, diepte, entourage en expressie. 

  4. Reflecteer op de opdracht en de samenwerking.

 

Zorg voor een mooie opmaak. Succes! 

bottom of page