top of page

CKV is een ervarings-vak; je moet het gezien, gehoord of meegemaakt hebben. Daarom onderneem je verplicht culturele activiteiten dit jaar. Je maakt een voorverslag en eindverslag zodat je vooraf goed geïnformeerd bent  en achteraf (beter) jouw mening kan beschrijven/onderbouwen.

4HAVO  : drie bezoeken in de disciplines Beeldend en/of Architectuur, Dans, Arthouse-film en Theater of Muziek

4VWO +5VWO :  vijf bezoeken in de disciplines Beeldend en/of Architectuur, Dans, Arthouse-film en Theater of Muziek 

Aanvulling 

De activiteit voor de discipline Beeldend (bijvoorbeeld een bezoek aan De Wieger in Deurne) mag ook architectuur zijn (bijvoorbeeld een bijzonder gebouw zoals het Rietveld huis in Utrecht) of een  combinatie van beeldend en architectuur (zoals het van Abbe museum in Eindhoven).

De activiteit voor de discipline Theater (een bezoek aan een toneelstuk) mag ook iets muzikaal zijn (zoals een concert) of een combinatie van theater en muziek (zoals een musical)

De activiteit voor de discipline Film moet een zogenaamde Arthouse-film, ook wel filmhuisfilm, zijn. De film moet diepgang hebben en iets bijdragen aan je culturele of kunstzinnige ontwikkeling. Het Filmhuis in Helmond of Eindhoven heeft een uitgebreid filmprogramma. Tegenwoordig worden er ook Arthouse films in Pathé bioscopen gedraaid.

 

Schouwburgprogramma

De  cultuurcoördinator stelt ieder jaar een schouwburgprogramma samen , zodat je in ieder geval kunt kiezen uit een aantal mooie activiteiten. Je mag natuurlijk ook zelf op zoek naar activiteiten of een voorverslag maken van een activiteit die je toch al zou ondernemen, bijvoorbeeld een bezoek aan een culturele hoofdstad in de vakantie, of het bijwonen van de schoolmusical. Het voorverslag moet in al deze gevallen goedgekeurd worden door de docent voordat je de activiteit onderneemt . Ga je bijvoorbeeld in de meivakantie naar Rome, en wil je het Colosseum bezoeken, zorg dan dat je dit vooraf voorbereidt d.m.v. het voorverslag.

Afspraken 

Je bent verplicht voorafgaand aan de activiteit een voorverslag in te leveren. 

Een voorverslag mag alleen door een andere docent dan de eigen docent goedgekeurd worden als de eigen docent afwezig is en blijft totdat de activiteit wordt ondernomen.

Binnen twee weken na het bezoek levert de leerling zijn verslag (incl. voorverslag) in.

Je voegt een bewijs van deelname/bezoek toe aan je eindverslag. Denk hierbij aan een toegangskaartje en/of een (duidelijke) foto van jezelf bij de activiteit. 

Je dient je voorverslag en eindverslag in te leveren via Peppels .

Bovenaan je verslag noteer je de soort kunstdiscipline het betreft, bijvoorbeeld: film, beeldende kunst, theater etc. en daarna de titel. Voorbeeld: ca1_film_Magnolia.docx

 

Menigte In Theater

     Culturele activiteiten

Belangrijke data

24

november 2023

eindverslag culturele activiteit 1

1

maart 2024

eindverslag culturele activiteit

2

7

juni 2024

eindverslag culturele activiteit 3

13

oktober 2023

eindverslag culturele activiteit

4 (alleen 5vwo)

bottom of page